Friday, October 14, 2005

iklan recruitment

iklan recruitment

iklan produk kintl

iklan produk kintl

Kintl dalam media

Kintl dalam media

1-WWI 2004 mengajak bukan islam berkongsi isu palestin
2-press statement: isu palestin
3-pS--isu tak bai
4-buletin 1 karisma—intro to kintl dll
5-misi JIM PKS 1—wakil tunggal karisma (perspektif 2)
6-a new life in a new land7-aura karisma: komik berpotensi bawa insan kembali kepada fitrah

BUAH FIKIRAN

click: http://mufakkir.blogspot.com

2-apabila sultan disingkir—radziq
3-jambatan kepada misi kemanusiaan
4-PepErANgAn SUCi kaUm KuFfaR-afan
5-salam perjuangan-zubair
6-SIMPATI PADA 'fitrah' pengamal homoseks dan lesbian
8-zubair-usrah dan kepimpinan
9-RND minggu2-adib
10-palestin amanah buat seluruh umat Islam-MJ
11-empowerment
12-BERKONGSI ISU PALESTIN DENGAN BUKAN ISLAM
13-My masterpiece KHABAR GEMBIRA BUAT PARA PEMINAT KARTUN LUAR BIASA
14-PENDERITAAN RAKYAT PALESTIN TANGGUNGJAWAB SEMUA[1]
15-Ukhuwwah-maryam A
16-CSF-zub
17-da’wah `alamiy--wawi
21-lapar suatu nikmat22-khabar dari medan tempur 27 march 2005

CATATAN KEMBARA PARA KOMANDER

click: http://pesankembara.blogspot.com


1-safwan acheh—aura peduli
2-JAUZ 1425H—johor bharu
3-mission to kuantan
4-‘merdekarisma’
5-kembara bahasa merentasi benua—dataran syam—bros team
6-catatan semaian ukhuwwah
7-semaian ukhuwwah 2—bumi temasik
8-misi ke Jakarta—kembara ke batavia
9- PPM 05
10-dhuyufurrahman 1426H—sarah?—kembara ke haramain 1
11- a moment in borneo—ezzad?
12-bosnia
13-misi ke negara matahari terbit—sarah
14-YLS

MEMOIR ISTIMEWA BERSAMA KINTL

click: http://kintlinmemory.blogspot.com



1-Salam terakhir dari saudaramu di jalan Allah



2-memoir istimewa bersama kintl

KARYA KREATIF/sajak

click: http://sajaktabah.blogspot.com


1-cerpen wan maryam
2-sajak Scene 12-sajak kami utk y5k (bib+MJ)
3-Takut gagal adalah gagal sejati-kown
4-diari palestin
5-my sajak bout ummah—siri don’t cry 4 me!
6-karya din
7-sajak: husna

BINGKISAN DARI ACEH (ogos 2005)

click; http://bingkisanaceh.blogspot.com


1-bingkisan dari aceh (prolog)

2-BDA 1

3-BDA 2

BDA 3
BDA4
BDA 5

BDA 6

ROAD TO ACEH (MISI 7 KASIH ACEH)

SU2 2005


FOR MORE INFORMATION, PLEASE CLICK:

RAMADHAN DI BUMI ANBIYA'

Assalamualaykum wbt....

Ramadhan Kareem (terlambat dah pon), sedar x sedar dah berlalu 1/3 Ramadhan, ana dah sebulan di sini, kuliah pun dah rancak, doakan ana qawi (kuat) mengharungi thn ni .... the toughest yr, baru sebulan ana dah collapse, x sihat dah, mgkn sbb cuaca pun mula berubah...

'Ala kulli hal, ana sebenarnya nak promote sket beberapa amal yg bole dilaksanakan utk promote Islam pd masyarakat. Ana agak, msia msti dah terasa bahang raya kan? Dulu ana cadangkan buatla agihan iftar kat jln raya kan? ada try?

Kali ni ana cadangkan kita buat syantoh Ramadhan (beg Ramadhan), dlmnya? Isila barang keperluan harian, kalau kat malaysia bole la bg hadiah raya sekali. Rasanya benda ni dah dilaksanakan kat Malaysia, tp mungkin bole diperluaskan lagi. Berila pd sedara2, jran2 yg kurang berkemampuan, org asli ke..... X yah pikir nak buat grand2. Cukupla kita mulakan dgn persendirian dulu dan istiqamahkan. Kat sini budaya sadaqah, Alhamdulillah, tak perlu wujud badan kebajikan, tgn2 yg menghulur tetap ramai. Caranya, masa g shopping barang2 harian, peruntkkan la sket utk org lain. Sekali beli bg pada satu keluarga. Kalau shopping seminggu sekali, sepanjang Ramadhan dah dpt bantu 4 keluarga. Kat sini, syantoh Ramadhan kami kadang2 jd kartoon Ramadhan (kotak Ramadhan), pernah dapat bekalan gula, beras, minyak garam, kurma yg bole tampung bekalan 2-3 bln!

Awal Ramadhan aritu ana n a bro escort peg JPA n core-person kami kat INTEC (prep. program) naik train ke Iskandariah, turun je train, tiba2 sorg pakcik yg duduk selang sabaris dr kami dtg beri salam n masukkan sesuatu dlm poket baju this bro. dan hanya pesan, "awak student kat sini kan? study elok2, Ramadhan Kareem", rupanya yg dia bg LE 100, lbh kurang RM 90+ la...terpegun kami, selalu kalau org bg tgh jalan takla sampai LE 50. Semangat nak memberi, MasyaAllah. Moga Allah murahkan rezeki dia.

Pesanan buat bakal Dr. (originally from my lecturer, Dr Osama Mahmoud):
Jgn cepat sgt bagi rukhsoh (keringanan) utk tak berpuasa, "Make a decision based on your knowledge", kenal pasti betul2 mana keadaan yg menghalang pesakit berpuasa dan jgn main "kalau pakcik rasa tak larat tak yah lah puasa", kalau ikutkan semua pesakit tak larat, tp tak semua keadaan tu, puasa memudaratkan kesihatan . Bole kita jamin pesakit yg kita galakkan dia tak puasa tu ganti puasa bila dia dah sembuh? Bantu dia laksanakan kewajipan, rasa amanah dan tanggungjawab dgn ibadah wajib..... In hepatic failure, only advanced condition permits 'iftar', where it is proven that the liver failed to restore normal blood glucose through gluconeogenesis such as massive liver cirrhosis...Also, those who had hepatic failure n diabetes, insulin dosage should b calculated well, as generally (even if the pt is not fasting) the dosage is lesser than the normal dosage 4 a diabetic pt without hepatic failure ( due to failure of insulin degradation in the liver ) ....It's better to consult another Dr 4 confirmation about the pt condition.....Jaga iman kita, jaga iman pesakit kita...

Allahumma ballighna LailatlQadr


jundiyy majhul"
ghariyba@yahoo.com
Fri, 14 Oct 2005 01:18:27 -0700 (PDT)
the_6ixths] Fastabiqul khayraat